Kisfilm készült az IWAT berendezésünk tunéziai telepítéséről

2020.07.14. 8:25:00

"Magyar találmány biztosít kiváló minőségű ivóvizet Tunézia elszigetelt területein" címmel jelent meg az Élő bolygónk - online szemle oldalán az Ain Jamalba telepített IWAT berendezésünkről összeállított híradás és kisfilm.
A Külügyminisztérium jóvoltából, az év elején felvett anyagból magyar és angol nyelvű videó is készült azzal a céllal, hogy a víztisztítóberendezésünk iránt érdeklődő országok vezetőinek, képviselőinek is bemutathassák a fejlesztésünket és a referenciaprojektünket.

"A világon mintegy 785 millió ember nem jut ivóvízhez. Ezért is van fontos szerepe az Aquaprofit Zrt. IWAT elnevezésű rendszerének, amely áramellátás nélküli területeken is képes emberi fogyasztásra alkalmas ivóvíz előállítására. A magyar találmány jelenleg Tunézia észak-nyugati területén segít. 

Egyre égetőbb problémát jelent a tiszta, iható ivóvíz hiánya - Észak-Koreában a gyerekek fele nem jut tiszta ivóvízhez, Indiában évente minimum 200 ezer ember veszti életét a szennyezett víz miatt, de sok más mellett Tunézia bizonyos területein is komoly gondot okoz az emberi fogyasztásra alkalmas víz hiánya.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ezért is döntött úgy, hogy támogatja a magyar Aquaprofit Zrt. saját fejlesztésű mobil víztisztító rendszerének telepítését a tunéziai Jendouba kormányzóság egyik elszigetelt településén, ahol a forrás vize emberi fogyasztásra alkalmatlan volt.

Az IWAT-nak köszönhetően a helyiek most már mindennap kiváló minőségű ivóvizet fogyaszthatnak.

A tiszta ivóvíz előállításán túl az integrált konténeregységek a helyi kommunikációs és egészségügyi szolgáltatások biztosítására is felhasználhatók. Az IWAT sikerét a Külügyminisztérium megbízásából készült kisfilm mutatja be részletesen. "

Forrás: www.elobolygonk.hu