Vízbeszerzéstől a víztisztításig

Amikor megnyitjuk a csapot, eszünkbe sem jut, hogy az egyszerű mozdulat mögött átgondolt, összehangolt fejlesztések sora, folyamatos ellenőrzési munkálatok állnak. Igaz ez akkor, ha egy település vízellátását kell megoldani, de akkor még inkább, ha egy sok vizet felhasználó turisztikai vagy ipari létesítmény igényeinek kell megfelelni, különös tekintettel a fenntartható üzemeltetésre és a környezetvédelmi szempontokra.

Vállalatunk az elmúlt évtizedekben szerteágazó tapasztalatokra tett szert, képesek vagyunk a vízellátási, valamint a hozzá kapcsolódó vízbeszerzési és víztisztítási feladatok komplex megoldására. Egy ilyen projekt során gyakran kell új kutat fúrni, bekötővezetékeket fektetni, vízkezelési technológiát kiválasztani, telepíteni és alkalmazni, ehhez kezelőépületet emelni, de sok esetben szükséges például az elosztóhálózat felújítása, a hálózatok mosatása is. A munkát minden esetben az engedélyezési és kiviteli tervek készítésével kell kezdeni, majd következhet az építkezés, ezek után pedig az akár több hónapos, a hatékonyság bizonyításához szükséges próbaüzem. Kellő tapasztalat hiányában a fejlesztés számos ponton futhat zátonyra, jelentős veszteséget okozva ezzel a megrendelőnek.

Vállaljuk a többi között:

  • vízellátó rendszerek generáltervezését és -kivitelezését (beleértve a kutakat, az épületeket, medencéket, tárolókat, a tisztítástechnológiai berendezéseket, a vezérlést),
  • víziközmű-infrastruktúrák komplex átvilágítását,
  • fejlesztési igények meghatározását,
  • pályázati források feltérképezését.