Felelősen a helyi közösségért

Egy új létesítmény átadása mindig jelentős esemény egy település életében. Ahhoz azonban, hogy az elkészült fürdő vagy szálloda hosszú évek múlva is a helyiek érdekeit szolgálja, illetve nyereségesen lehessen üzemeltetni, már az első lépéseket az integrált fejlesztés, a fenntarthatóság szempontjait figyelembe véve kell megtenni.

Cégünk nagyon sok hazai önkormányzattal dolgozott már együtt, így rendkívül sok és sokféle tapasztalatot gyűjtöttünk össze ahhoz, hogy mindig a település egészében gondolkodjunk. Így például számunkra nem kérdés, hogy termálvízhez kapcsolódó fejlesztés esetén átgondoljuk, mire használjuk fel a forró víz hűtésekor keletkező energiát – csökkenthetjük vele az épülő létesítmény energiaigényét, de az is előfordulhat, hogy ezen túlmenően az iskola, az óvoda fűtési költségeit is mérsékelhetjük.

A jelentős turistaforgalmat bonyolító települések (pl. gyógyhelyek) komplex településfejlesztése során fontos előny, hogy értünk a gazdaságfejlesztéshez, hiszen mi is gazdasági szereplők vagyunk. Minden esetben fontosnak tartjuk feltárni, milyen hatással lesz a lakosok mindennapjaira a beruházás, mégpedig úgy, hogy magukat a helyieket hallgatjuk meg és vonjuk be a tervezésbe. Igény esetén vállaljuk a fejlesztés teljes körű kommunikációját is.

Településfejlesztési szolgáltatásaink:

Tervezés és előkészítés:

  • fenntartható településfejlesztési koncepciók, stratégiák, programok kidolgozása,
  • településrendezési tervek előkészítése,
  • előzetes és részletes megvalósíthatósági tanulmányok készítése.

Projektfinanszírozás:

  • pályázati dokumentáció készítése,
  • projektképviselet a bankok és más potenciális finanszírozók előtt.

Kivitelezés

Projektkommunikáció