Felelősséggel a társadalomért

Itt, az Aquaprofit Zrt.-nél úgy gondoljuk, a 21. századi európai fejlesztéskultúra része, hogy minden, a környezetünket érintő változást csakis a fenntarthatóság szempontjainak figyelembevételével tervezzünk meg és hajtsunk végre, akkor is, ha nem elsősorban vízgazdálkodási vagy környezetvédelmi, hanem területfejlesztési vagy turisztikai projektekről van szó. Ennek szellemében mindennapi munkánk során is fontosnak tartjuk, hogy a közösség érdekében, az adott terület és az ott élők hosszú távú érdekeit szem előtt tartva tevékenykedjünk.

Úgy gondoljuk azonban, hogy ez önmagában nem meríti ki a társadalmi felelősségvállalás fogalmát. A CSR lényege szerintünk az, hogy egy cég a közjó segítése érdekében, önkéntes alapon végezzen olyan tevékenységet, amely alapjában véve nem lenne a feladata. Akkor is, ha ez a tevékenység a vállalat számára nem feltétlenül jár előnnyel, haszonnal, még közvetve sem.

A fenntartható fejlődés, vagyis a jövő kulcsa a nevelés, az új megoldások keresése, ezért vállalatunk a tudás megszerzését, a kreativitás kibontakoztatását szeretné segíteni. Ez az oka annak, hogy hosszú évek óta a sakk és az oktatás világában végzünk CSR-tevékenységet.