Engedélyek gyorsan, szakszerűen

A környezetvédelem, a fenntarthatóság napjainkban minden fejlesztés egyik kulcskérdése, amelynek szempontjait nemcsak a kivitelezés, de a későbbi üzemeltetés során is prioritásként kell kezelni. Az Európai Unió idehaza harmonizált jogszabályrendszere ez első lépéstől az utolsóig részletes követelményrendszert tartalmaz a környezetünkre hatást gyakorló tevékenységekkel szemben, például sok esetben már az előzetes tanulmányok elkészítésekor fel kell mérni a lehetséges lég- és zajszennyezést, a szennyvíz- és hulladékkibocsátást. Vizsgálni, elemezni kell az egyes tevékenységek környezetre gyakorolt hatásait, meg kell tervezni a hatások ellensúlyozásához szükséges tevékenységeket.

Ehhez a munkához nemcsak a jogszabályok, előírások naprakész ismeretére van szükség, de a széles körű műszaki ismeretek is elengedhetetlenek. Mindezeken felül már akár a projekt korai szakaszában szükség lehet különböző hatósági engedélyek beszerzésére, egyes esetekben pedig a dokumentáció elkészítéséhez elengedhetetlen különböző jogosultságok megléte.

Vállalatunk számos sikeres projekt tapasztalatainak birtokában vállalja a többi között:

  • az új beruházásokkal és a már üzemelő létesítményekkel kapcsolatos környezetvédelmi tanácsadást,
  • az alkalmazható megoldások kiválasztását,
  • a szükséges engedélyezési eljárások azonosítását,
  • a szükséges környezetvédelmi vizsgálatok elvégzését,
  • előzetes vizsgálati dokumentáció, környezeti hatástanulmány, környezetvédelmi felülvizsgálat, hatásbecslés vagy műszaki tervdokumentációk környezetvédelmi tervfejezetének elkészítését,
  • környezetvédelmi engedélyezési eljárások menedzselését (kapcsolattartás az engedélyező hatósággal, az engedélyezés során felmerülő nehézségek, problémák megoldása, az eljárás lehetőségek szerinti gyorsítása).