Összefogás a környezetvédelemért

Hisszük, hogy két koponya jobb, mint egy, hogy tíz koponya jobb, mint kettő. Különösen így van ez, ha környezetvédelemről van szó, hiszen rendkívül összetett, dinamikusan változó területről beszélünk. Ezért is hoztuk létre kilenc másik vállalattal közösen 2008-ban a Dél-dunántúli Környezetipari Klasztert, amely mára több mint 20 tagúra bővült, és az egész országot lefedi.

Összefogásunk legfontosabb célja, hogy fenntartható, környezetbarát technológiák kifejlesztését és elterjedését segítsük elsősorban a vízgazdálkodás és az energiaipar területén, az ország határain belül és kívül egyaránt.

Dolgozunk egy olyan technológia megvalósításán, amelynek segítségével a korábbinál sokkal hatékonyabban és környezetbarát módon ártalmatlanítható az ivóvízminőség-javítási folyamat során keletkező, veszélyes hulladéknak számító arzéniszap.

De a többi között kidolgoztunk egy olyan vendégkövető rendszert is, amely a fürdők számára könnyíti meg kapacitásaik optimális kihasználását, ezáltal például az energiapazarlás csökkentését. Kiemelt céljaink egyike, hogy a hidrogént minél egyszerűbben, minél szélesebb körben használhassuk áramtermelő üzemanyagként.

Folyamatosan várjuk olyan vállalatok jelentkezését, amelyek egyetértenek céljainkkal, és amelyek tevékenységükkel, elkötelezettségükkel tovább erősítik klaszterünket.

További információ, kapcsolat:

Dél-Dunántúli Környezetipari Klaszter
Geolution Nonprofit Kft.
7621 Pécs, Rákóczi út 1.
Telefon: +36-72/525-364
Fax: +36-72/525-365
E-mail: info@geolution.hu
www.ddkik.hu