Sakkal a jövő nemzedékeiért

A sakk fontos részét képező előrelátó gondolkodásmód és kreativitás olyan érték, amelyet saját munkánk során is fontosnak tartunk. A világszerte méltán elismert magyar sakkozók támogatása pedig olyan feladat, amelyet örömmel vállalunk már évek óta.

Aquaprofit Nagykanizsai Tungsram Sakk Klub

Az Aquaprofit Zrt. vezetői, Udud Péter és Nádasi Tamás 2006 augusztusában kötöttek névadó szponzori szerződést az NTSK-val. Büszkék vagyunk arra, hogy a csapat a biztos támogatói háttérnek köszönhetően 2006 óta a korábbinál is nagyobb sikereket ér el: 2007-ben először nyerték el a magyar bajnoki címet, a BEK-et Európa 10. legjobb csapataként zárták. Ezt követően zsinórban négyszer magyar bajnokok lettek, 2010/2011-ben új rekordot értek el 97,5 ponttal. 2014-ben az Aquaprofit–NTSK veretlenül nyerte meg hetedik bajnokságát.

Az eredményeknek köszönhetően több élvonalbeli játékos is a csapathoz igazolt. A 20. század női sakkozójának választott Polgár Judit 2006 novemberében, több mint 15 év után ismét bekapcsolódott a hazai versenyekbe az NTSK színeiben. A csapat tagja napjainkban Polgár Zsófia, de a világ leggyorsabban játszó sakkozója, Viswanathan Anand, a neves nemzetközi nagymester, Portisch Lajos vagy az olimpiai bajnok Ribli Zoltán is.

Aktualitásokért látogasson el az Aquaprofit-NTSK weboldalára: www.kanizsasakk.hu

AQUAPROFIT–Polgár Sakkfesztivál

Azt szeretnénk, ha a sakkban rejlő rengeteg értéket minél többen felfedeznék, ezért úgy döntöttünk, hogy minden évben megünnepeljük ezt a nagyszerű játékot. Az Aquaprofit Zrt. elnöke, Nádasi Tamás az ötletgazdája, cége pedig a névadó főszponzora volt a 2007-2014 között évente megrendezett AQUAPROFIT–Polgár Sakkfesztiválnak. Célunk a sakk népszerűsítése, amiben legfőbb szövetségeseink a Polgár lányok. Minden évben neves hazai és külföldi sakkmestereket hívtunk meg, 2013-ban például Garri Kaszparov volt az esemény egyik díszvendége a Művészetek Palotájában. A fesztiválon a versenyek mellett minden alkalommal több száz gyerek és felnőtt ismerkedik a sakk világával. 2013-tól egy pedagóguskonferencia is kísérőrendezvénye a sakkfesztiválnak, hiszen a tehetségfejlesztő sakk 2013-tól választható tantárgy az általános iskolák alsó tagozatán.